Tabletlessen voor senioren

Georganiseerd door GOSA gewest Maaseik

in samenwerking met Rotary Overpelt

Foto's maken en bewerken met je tablet

In deze les gaan we eerst even kijken wat onze camera met de standaard camera app nog meer kan buiten gewoon foto's maken.

Daarna kijken we ook naar de alternatieve mogelijkheden om foto's te maken en te bewerken en ten slotte gaan we ook zien hoe we dan al onze foto's makkelijk kunnen bewaren en delen met familie en vrienden.

Klik hier voor de volledige presentatie in pdf formaat

Office en Office alternatieven op tablets

In deze les gaan we kijken hoe we onze tablet kunnen omtoveren in een heuse productiviteits-machine. We focussen tijdens deze les op het gebruik van de gratis Microsoft office programma's maar we nemen ook een kijkje naar de andere alternatieven. Zo passeren onder andere de office apps van Apple en van Google de revue, maar we staan onderweg ook even stil bij Evernote en andere populaire alternatieven.

Aan het einde van deze les heb je zelf een mooie Word pagina met foto's, tabellen en vormen gemaakt en ook een Excel werkblad met een indrukwekkende grafiek.

Klik hier voor de volledige presentatie in pdf formaat

E-mail op iPad en Android tablets

Elke tablet, of het nu iPad of Android is, heeft zijn eigen standaard e-mail app. Maar soms schiet deze te kort of verwachten we meer van een e-mail app. We gaan daarom even kijken naar alternatieven. Omdat velen onder ons opgegroeid zijn met de Microsoft office producten en natuurlijk omdat het aansluit bij de les "Office en Office alternatieven op tablets", leren we vooral werken met Outlook. Maar we gaan evenzeer ook even kijken naar een aantal andere apps. Aan het einde van deze les kan je e-mail accounts toevoegen, e-mails opmaken, beantwoorden en doorsturen, maar ook al je e-mails ordenen en beheren in mapjes die je zelf aanmaakt.

Klik hier voor de volledige presentatie in pdf formaat

Android initiatielessen

Deze cursus wordt gegeven voor de gezinsbond. In de eerste les wordt een beschrijving gegeven, een inleiding in de bediening van het toestel en een greep gedaan in mogelijke toepassingen die voor iedereen interessant kunnen zijn. In de vervolglessen wordt aandacht gegeven aan de nodige instellingen, het aanmaken van een "account" , de play-store, niet te missen apps enz.

De presentaties dienen ter ondersteuning van de gegeven lessen. Als geheugensteun zijn ze waarschijnlijk wel waardevol, maar alleenstaand mischien een beetje vaag. Daarom kan je via onderstaande knoppen ook een uitgebreidere beschrijving vinden. 

Deze pagina's zijn niet publiek toegankelijk en worden dus ook niet in het menu van deze site vermeld. Bewaar daarom zelf goed het adres dat je van de lesgever gekregen hebt. Maak er zelfs best een "bookmark" van.