Inrichten van de thuisschermen

Behoud en onderhoud het overzicht

Startscherm

Het startscherm is het beginpunt voor het openen van alle functies van het apparaat.

Het startscherm heeft twee verschillende soorten vensters.
Het klassieke startscherm bevat sneltoetsen naar applicaties en widgets.
(in deze afbeelding, de 2 rijen icoontjes onderaan het scherm)
Het startscherm met inhoud bevat widgets met inhoud. 
(in deze afbeelding, het blok met de tijd en weerbericht is een widget)

Het startscherm kan uit meerdere vensters bestaan. 
(bolletjes of lijntjes, meestal onderaan het scherm, tonen het aantal beschikbare startschermen) 
Als u andere vensters wilt weergeven, scrolt u 
naar links of rechts.

Items toevoegen

1 Tik op het "App drawer" icoontje op het startscherm.

2 Blijf een item op het tabblad Apps of Widgets aanraken en sleep het naar de gewenste locatie.

Op elk Android toestel kan de volgende stap er iets anders uitzien, maar normaal zal het duidelijk zijn dat je de app onder je vinger kan verplaatsen naar 1 van de beschikbare startschermen.
 

Items verzamelen in mapjes

Blijf een app icoontje op het tabblad Apps, Widgets of startscherm aanraken en sleep het naar de optie "Map maken" bovenaan het scherm.

Of

Blijf een app icoontje op het startscherm aanraken en sleep het bovenop een ander app icoontje dat bij in hetzelfde mapje hoort.

Of

3 ga naar de App drawer (zie hierboven) en kies het extras menu (3 verticaal geplaatste puntjes, bovenaan scherm). Hier kan je extra opties vinden voor het aanmaken van mapjes, sorteren, apps verwijderen, etc.

Startschermen toevoegen of verwijderen

1 Beweeg uw vingers naar elkaar toe op het klassieke startscherm.

2 Tik op het plus-teken om een venster toe te voegen.

Indien het maximum bereikt is zal er geen plus-teken zichtbaar zijn

Schermen verwijderen doe je door een scherm aan te raken en te houden, en daarna naar het vuilbakje te slepen.

De Cloud

Wat is het en wat kan ik ermee?

Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica, waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die computers precies staan. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud. De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een "eigen", in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur. De cloud is dus een techniek waarmee schaalbare online diensten kunnen worden aangeboden. Zonder de mogelijkheid tot schalen heeft een aangeboden online dienst geen betrekking op cloud computing. Lees meer

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing   

Bekijk ook het filmpje hierlangs voor een simpele uitleg over cloud computing.

 

Populaire cloud opslag

Cloudopslag: Wat zijn de (beste) opties en hoe werkt het?

Cloudopslag is helemaal hot en happening, en dat komt vooral doordat internetsnelheden zo snel gegroeid zijn: het is nu mogelijk om een groot bestand binnen een paar seconden naar een andere computers te sturen. 

Wat is cloudopslag

Cloudopslag is eigenlijk een hele logische stap. Liep vroeger iedereen rond met een eigen USB-stick of misschien zelfs nog wel een floppydisk, nu heeft iedereen cloudopslag. Cloudopslag is het huren van een stukje van een computer aangesloten op het internet. Dat stukje heeft een bepaalde grootte, bijvoorbeeld 10gb. Die ruimte kun je gebruiken om bestanden op te plaatsen.

Het mooie en handige tegenover de USB-stick is dat je de bestanden erop altijd kunt raadplegen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Met veel diensten is het echter ook mogelijk om offline je bestanden te raadplegen. Lees meer

Bron: http://www.tabletsmagazine.nl/2015/02/cloudopslag-wat-zijn-de-beste-opties-en-hoe-werkt-het/

Verbinden met je computer

Het moet niet, maar het kan ...

Verbinding maken met Windows Media Player

Controleer of Windows Media Player op de computer is geïnstalleerd.

Sluit uw apparaat met een USB-kabel aan op een computer.

Open Windows Media Player en synchroniseer muziekbestanden.

Aansluiten als een media-apparaat

Sluit uw apparaat met een USB-kabel aan op een computer.

Open het meldingenvenster en tik op Aangesloten als media-apparaat → Media-apparaat (MTP).

Tik op Camera (PTP) als uw computer Media Transfer Protocol (MTP) niet ondersteunt of als het juiste stuurprogramma niet is geïnstalleerd.

Bestanden overdragen tussen uw apparaat en de computer.

Op Windows computers

Op Windows computers kan je een venster krijgen zoals hierlangs waarin je kan kiezen welke actie er moet ondernomen worden. 

Wil je dit in de toekomst niet elke keer hoeven doen, dan kan je het vakje bovenaan aanvinken: "Altijd de volgende actie voor dit apparaat uitvoeren".

Wanneer je tablet gekoppeld is kan je deze normaal ook steeds terugvinden in het verkenner venster als een extern opslag apparaat.

Je kan nu aan alle mapjes en bestanden op je tablet of telefoon, maar let goed op! Verwijder niets waar je niet zeker van weet wat het is. Sommige bestanden zijn onmisbaar voor de goede werking van je toestel.